Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Νιτσιάκου | Βιβλίο εκμάθησης Βλάχικης γλώσσας | Μαθαίνουμε τη Βλάχικη γλώσσα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Νιτσιάκου

109 Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Νιτσιάκου 0
Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Στις 10.01.2020 και κατά τη διάρκεια εκτύπωσης του βιβλίου, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, άφησε την τελευταία του πνοή στο αγαπημένο του χωριό, την Αετομηλίτσα. Το συγκεκριμένο βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του.

«Όσα λόγια και να βρούμε δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε το μέγεθος του έργου σου και της συνεισφοράς σου στον τόπο που λάτρεψες, την Αετομηλίτσα. Η Αετομηλίτσα σου χρωστάει τα πάντα.

Άφησες ένα ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο σε κάνει πραγματικά αναντικατάστατο. Η συνεισφορά σου στον τόπο, η κοινωνική σου αλληλεγγύη και η προοδευτικότητά σου σε έκαναν ξεχωριστό ως επιχειρηματία και ως άνθρωπο.

Η διάσωση της Βλάχικης γλώσσας και η διατήρηση της Βλάχικης πολιτιστικής κληρονομιάς ήταν ένα προσωπικό σου στοίχημα. Ένα στοίχημα που είχες βάλει σκοπό να το κερδίσεις στη μνήμη, όπως έλεγες, των προγόνων μας, στη μνήμη των γονιών σου που σου έμαθαν να μιλάς τη Βλάχικη γλώσσα.

Δυστυχώς, η μοίρα σου έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι και δεν πρόλαβες να δεις αυτό που στήριξες ηθικά και οικονομικά. Δεν πρόλαβες να δεις το εργαλείο αυτό που, όπως σου ανέφερα την τελευταία φορά, θα δημιουργήσει τις πρώτες ισχυρές βάσεις εκμάθησης της Βλάχικης γλώσσας με στόχο τη διάσωσή της.

Να ξέρεις ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, tutsĭ deadunŭ. Και η νίκη αυτή θα σου ανήκει δικαιωματικά. Θα είναι μία νίκη του πολιτισμού, της παράδοσης, μία νίκη απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να χαθεί η Βλάχικη γλώσσα μας. Θα είναι μία ιστορική νίκη, κληροδότημα στις νέες γενιές Βλάχων, που θα μάθουν να μιλούν σωστά τη Βλάχικη γλώσσα.

Καλή Αντάμωση εκεί ψηλά αγαπημένε μας.»

Σταύρος Τάχης
Εκδότης

Share: 

Το βιβλίο Μαθαίνουμε τη Βλάχικη γλώσσα είναι μία μέθοδος εκμάθησης της Βλάχικης γλώσσας και απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να μάθουν τη Βλάχικη (Αρωμανική) γλώσσα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθαίνουμε τη Βλάχικη γλώσσα

Θ. Βασιλειάδη 13, Θεσσαλονίκη, 54352

+30 6973 249459

info[a]vlahika.gr

www.vlahika.gr